Sladký adventní kalendář

Napsal krab.cz (») 6. 1., přečteno: 532×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Adventni-kalendar.jpg

Rozpočet na 1 kalendář: smile
350 g medu,
1/4 lžičky soli,
200 g moučkového cukru,
850 g hladké mouky,
1 1/2 prášku do pečiva,
1 lžička skořice,
1/2 lžičky tlučeného hřebíčku,
1/4 lžičky kardamomu,
2 vejce + 3 bílky,
500 + 80 g moučkového cukru,
100 g syrové marcipánové hmoty,
barvy,
cukrové a čokoládové ozdobné perličky

Pečení:
20 minut
El. trouba: 175 °C
Plyn: stupeň 4-5

Příprava: smile
Med, cukr a sůl za stálého míchání zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Mouku, prášek do pečiva a koření promíchejte, přidejte vlahou medovou hmotu, 2 vejce a vypracujte hladké, nelepivé a pružné těsto.

Na troše mouky těsto vyválejte do potřebného tvaru, přeneste na vymaštěný plech, povrch popíchejte vidličkou a perník upečte. Upečenou placku položte na rovnou plochu. Podle obrázku vyryjte pole pro data.

Polevu umíchejte z 500 g práškového cukru a bílků. Polovinu obarvěte žlutě, 2 lžíce červeně a 2 zeleně. Do marcipánu zapracujte 80 g práškového cukru. Hmotu rozdělte na 3 díly a obarvěte žlutě, červeně a růžově. Vyválejte, šablonou vyřízněte jednotlivé části figurky Santa Clause.

Kousek pergamenu stočte do kornoutků, naplňte je polevami a nastříkejte čísla dnů. Neděle můžete zvýraznit červeně. Pole orámujte bíle a žlutě.

Ozdobné perličky drží jen ve vlhké hmotě, proto marcipán potřete bílkém. Části figurky přilepte polevou. Polevou utvořte jedličkou, sníh, vousy a botičky.

TIP: smile
Glazuru a ozdobu obarvěte potravinářskými nebo přírodními barvivy. Žlutou pomocí kurkumy nebo žloutku, červenou šťávou z červeného rybízu a zelenou šťávou ze špenátového pyré.

Krásný advent smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedna a tři