Rybí tatarský biftek

Napsal krab.cz (») 10. 1., přečteno: 1060×
smile Rybí tatarský biftek smile

/obrazky/Lenka.bloger.cz/rybi-tatarsky-biftek.jpg

Co budeme potřebovat?

tatarský biftek:

  • 450 g plátků ze pstruha
  • 3 šalotky
  • 3 rajčata
  • sůl, pepř
  • 1-2 lžíce citrónové šťávy

bramborová placka a krém:

  • 3 brambory
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, muškátový oříšek
  • svazek pažitky
  • 100 g zakysané smetany
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 80 g salátových listů

Jak na to?
Plátky pstruha omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobné kostičky. Šalotky oloupeme a nadrobno nasekáme. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na drobné kostičky.

Všechny přísady smícháme, osolíme, opepříme a ochutíme citrónovou šťávou. Poté dáme chladit.

Brambory oloupeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Osolíme, opepříme a ochutíme strouhaným muškátovým oříškem. Rozehřejeme vždy trochu směsi obou olejů. Bramborovou hmotu rozdělíme na šest dílů, z každého dozlatova usmažíme placku. Po vyjmutí každou placku dáme na papírovou utěrku, aby se do ní vsákl přebytečný tuk.

Pažitku opláchneme a nadrobno nasekáme. Trochu odložíme stranou na ozdobení, zbytek smícháme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme citrónovou šťávou.

Salátové listy rozdělíme na šest talířů. Na ně upravíme bramborovou placku a tatarský biftek. Dozdobíme kopečkem ochucené zakysané smetany a zlehka posypeme pažitkou.

Dobrou chuť. smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel třináct a jedna