Obložený talíř s rybou

Napsal krab.cz (») 15. 1., přečteno: 1338×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Talir-s-rybou.jpg

Rozpočet pro 4 osoby: smile
200 g uzeného halibuta,
2 vejce natvrdo,
4 listy hlávkového salátu,
3 lžíce citronové šťávy,
2 lžíce vody,
sůl a pepř,
2 lžíce oleje,
125 g žampionů,
2 malá rajčata,
200 g chřestu z konzervy,
trochu pažitky

Vaření vajec: 10 minut
Příprava: 20 minut

Příprava talíře: smile
Z ryby stáhněte kůži, vykostěte ji a nakrájejte na malé kousky. Vejce oloupejte a nakrájejte na plátky. Rajčata omyjte a pokrájejte.

Zálivku (marinádu) připravte z citronové šťávy, do které postupně vmíchejte vodu, sůl, pepř a olej. Sterilované žampiony nechte okapat a pokrájejte na tenké plátky. Máte-li čerstvé žampiony, očistěte je, nakrájejte na plátky a krátce orestujte.

Na talíře rozložte listy hlávkového salátu, na ně rozdělte kousky ryby, žampiony, rajčata, která osolte a opepřete, dále okapaný chřest a vše zalijte marinádou. Uvařená vejce upravte až na konec, marináda by je rozmočila. Vše posypte pažitkou.

Vhodná příloha: smile
Křupavý bílý chléb nebo toast, máslo nebo pomazánkové máslo podle chuti. K jídlu můžete nabídnout sklenici bílého vína.

smile TIP: smile
Uzeného halibuta můžete nahradit tuňákem z konzervy, pokud mu dáváte přednost.

Obložené talíře mohou mít desítky proměn. Jejich základem je vždy především sezónní zelenina doplněná v tomto receptu uzenou rybou. Přednost jim dávají příznivci lehkých večeří vhodných nejen pro letní dny.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel sedm a tři