Královský dort

Napsal krab.cz (») 7. 12., přečteno: 923×
smile Královský dort smile

/obrazky/Lenka.bloger.cz/kralovsky-dort.jpg

Co budeme potřebovat?

Na těsto:

  • 6 vajec
  • 100 g mandlí
  • 250 g hořké čokolády
  • 70 g másla
  • 140 g cukru
  • 2 lžíce rumu
  • 50 g ovesných vloček
  • 2 lžíce mouky
  • 1 prášek do pečiva

Na náplň a zdobení:

  • 2 lžíce rumu
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • 1 lžičku másla
  • 100 g hořké čokolády
  • 1/2 l šlehačky
  • 1 vanilkový cukr
  • 12 plátků čokolády
  • kakao

Jak na to?

Mandle spaříme a oloupeme. Jádra umeleme nebo drobně nasekáme. Čokoládu nastrouháme najemno. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

Máslo utřeme s cukrem a žloutky, které přidáváme postupně. Pak zapracujeme vločky, nastrouhanou čokoládu, mandle a rum. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva a důkladně promícháme. Poté do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků.

Troubu předehřejeme na 220°C. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a povrch uhladíme. Pečeme asi 40 minut. Po vyndání z trouby necháme vychladnout.

Vnitřek korpusu vydlabeme tak, že nám zůstane jen asi 1 cm vysoké dno a 3 cm široké okraje. Vydlabanou dortovou hmotu jemně rozdrobíme, pokapeme rumem a necháme vsáknout.

Ovesné vločky nejprve za stálého míchání na másle dozlatova opražíme, pak rozemeleme. Čokoládu najemno nastrouháme. Šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem do tuha. Asi 2/3 hmoty smícháme s opraženými vločkami, čokoládou, dortovou drobenkou a rumem. Touto směsí naplníme vnitřek dortového korpusu a povrch uhladíme do mírně vyklenuté koule.

Zbytkem šlehačky naplníme cukrářský sáček s hvězdicovou trubičkou a na okraj dortu nastříkáme ozdobné pusinky a směrem ke středu pásky. Ozdobíme plátky čokolády. Celý povrch posypeme kakaem.

Dobrou chuť.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvě a dvanáct