Jemný karamelový krém

Napsal krab.cz (») 2. 1., přečteno: 452×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Karamelovy-krem.jpg

Rozpočet pro 6 osob: smile
100 g cukru,
1/2 l mléka,
1 tyčinka vanilky,
špetka soli,
35 g škrobu,
1/4 l smetany,
2 lžíce sekaných pistácií

Příprava:
25 minut
Chlazení: 30 minut
Vaření: několik minut při mírné teplotě

Příprava: smile
Cukr za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí a nezíská zlatavou až hnědou barvu. Pak opatrně přilijte 4 lžíce vody, skoro všechno mléko, sůl a dřeň vydlabanou z vanilky.

Škrob a zbylé mléko rozkvedlejte, vmíchejte do vroucího karamelového mléka a nechte několikrát přejít varem.

Krém zchlaďte ve studené vodní lázni, občas jej promíchejte.

Ušlehejte tuhou šlehačku. 3/4 množství vmíchejte do studeného krému. Naplňte misky, povrch ozdobte šlehačkou. Krátkou dobu chlaďte, posypte pistáciemi.

smile OBMĚNA: smile
Ohnivzdorné formičky vylijte karamelem. 60 g cukru a 4 vejce ušlehejte do pěny, po trochách vmíchejte 1/2 l vroucího mléka.

Směs nalijte do formiček, které zpola přikryté vložte do horké vodní lázně. Vařte tak dlouho, dokud krém nezhoustne. Před podáváním vyklopte a ozdobte šlehačkou.

INFORMACE: smile
Karamel je světle nebo až tmavěhnědá sklovitá hmota, kterou získáte zahřátím cukru na teplotu nad 200 stupňů C. Cukr po přepálení získá velice zvláštní, pro karamel charakteristickou chuť.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel osm a čtyři