Želé dezert s vanilkovým krémem

Napsal krab.cz (») 25. 12. 2024, přečteno: 1069×
http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Zele-dezert.jpg

Rozpočet pro 4 osoby: smile
3 listy bílé želatiny,
3 listy červené želatiny,
1/2 l podmáslí,
100 g cukru,
1 vanilkový cukr,
trochu citronové šťávy

Vanilkový krém: smile
1 vejce,
50 g cukru,
1 vanilkový cukr,
1 lžička škrobu,
1/4 l mléka

Příprava: smile
Želatinu vložte do studené vody. Podmáslí, cukr a vanilkový cukr šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Ochuťte citronovou šťávou.

Nevymačkanou želatinu rozpusťte za stálého míchání, potom vmíchejte nejprve trochu, pak i zbytek podmáslí. Formičky vypláchněte studenou vodou, želé naplňte a chlaďte, dokud neztuhne.

Krém utřete z vejce, cukru a vanilkového cukru do jemné pěny, přidejte škrob. Mléko uveďte do varu, vmíchejte krém, nechte přejít varem. Přikryté chlaďte. Proces urychlíte ve studené vodní lázni za občasného zamíchání. Před podáváním rozšlehejte.

smile TIP: smile
Vmícháte-li rozpuštěnou želatinu do studené tekutiny, vzniknou snadno hrudky. Proto vždy postupujte obráceně a vmíchávejte studenou tekutinu po troškách do želatiny, která při tomto postupu rychleji zhoustne.

Vhodná příloha: smile
Oslazená šlehačka a pražené lístky mandlí na ozdobu.

Obměna: smile
Do zhoustlého želé vmíchejte sníh z 1 bílku. Do vanilkového krému pak dejte pouze žloutek.

Želé dezert jezte vždy čerstvý.

Dobrou chuť smile

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedna a sedm