Závin z mletého masa

Napsal krab.cz (») 4. 12., přečteno: 510×
smile Závin z mletého masa s holandskou omáčkou smile

/obrazky/Lenka.bloger.cz/zavin-z-mleteho-masa.jpg

Co budeme potřebovat?

Na sekanou:

  • 750 g kapusty
  • 1 balíček listového těsta
  • 1 rohlík
  • 1 cibule
  • 50 g slaniny
  • 500 g mletého masa
  • 2 vejce
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • sůl, pepř, tymián
  • 2 žloutky

Na omáčku:

  • 2 žloutky
  • 3 lžíce bílého vína
  • 100 g rozpuštěného másla
  • sůl, pepř
  • citrónová šťáva

Jak na to?

Kapustu omyjeme, očistíme, rozebereme na listy. Krátce blanšírujeme ve slané vodě. Prudce zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat. Velké listy rovnoměrně skládáme přes sebe do obdélníku asi 40 x 50 cm, malé listy nadrobno nasekáme.

Listové těsto na pomoučeném válu vyválíme na plát asi 30 x 40 cm.

Housku namočíme do vody nebo mléka, vyždímáme, rozdrobíme. Oloupanou cibuli nasekáme, slaninu nakrájíme na kostičky a necháme rozpustit. Přidáme cibulku a nasekanou kapustu. Troubu předehřejeme na 180°C.

Smícháme mleté maso s namočeným rohlíkem a směsí na pánvi. Přidáme vejce a zakysanou smetanu. Ochutíme solí, pepřem a tymiánem. Tuto hmotu rovnoměrně rozetřeme na kapustové listy, zavineme z uzší strany a přendáme na listové těsto. Zavineme a okraje pevně přitiskneme, aby nádivka nevytekla. Závin potřeme žloutkem a pečeme asi 45 min.

Žloutky a víno ušleháme ve vodní lázni do pěny. Pomalu, za neustálého šlehání, přiléváme rozpuštěné máslo. Vzniklou hustou omáčku dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.

Dobrou chuť.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedenáct a šest