Těstoviny pro různé účely

Napsal krab.cz (») 19. 12. 2024, přečteno: 475×
Výběr těstovin na trhu je velký. Vyrábějí se v nejrůznějších tvarech, barvách a rozdílných velikostech. Každý si může vybrat dle chuti a nálady.

/obrazky/MonikaW.bloger.cz/Testoviny.jpg

Pro hlavní jídla vybíráme makarony a špagety, nudličky a kolínka, hladké a zvlněné, kroucené a pletené nudle.
Zelené nudle obsahují špenát, červené rajský protlak. K dostání jsou i cannelloni k plnění, široké nudle na lazaně, plněné tortellini a jiné speciality z Itálie, kde se těstoviny s velkou oblibou konzumují již více než 100 let.

Do polévky se hodí vlastové nudle a kolínka, hezké široké nudle a hvězdičky, jakož i veselá písmenka a mušličky. Nudle do polévky nesmí při vaření uvolňovat látky, které by polévku zkazily. Tyto drobné těstoviny mají krátkou dobu varu.

Nejlepší těstoviny se vyrábějí z pšeničné mouky. Uvařené jsou obzvlášť konzistentní. Velmi zdravé jsou těstoviny z celozrnné mouky, které jsou velice syté.
Dostanete je hlavně v obchodech zdravé výživy. Množství použitých vajec hraje sice roli, pokud jde o chuť a pevnost, jinak je tomu ale s vlivem na naše zdraví.
Vajec je v naší stravě obsaženo již beztak víc než dost. Kromě toho jsou těstoviny obohaceny vitaminy skupiny B, potřebné pro zdravý vývoj organismu.

Těstoviny jsou praktické z mnoha důvodů:
- vaří se jen 10 minut
- jsou, pokud jde o chuť, neutrální - vše se k nim hodí
- s omáčkou nebo jako pasta jsou těstoviny vždy vítaným hlavním jídlem
- můžete je mít stále doma, protože na suchém a vzdušném místě zůstanou čerstvé rok i déle.

Rozpočet pro 1 osobu:
100 g jako hlavní jídlo, 50 g jako příloha a rovněž 50 g na každý litr polévky.

A nezapomeňte: Těstoviny se vkládají vždy do vroucí vody.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel třináct a nula