Rozpočet pro 4 osoby:
6 vajec,
80 g cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
špetka soli,
4 lžíce rumu,
nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu,
50 g solamylu,
trochu másla a mouky do formy
Příprava: 25 minut
Pečení: 25 minut
El. trouba: 225 °C
Plyn: stupeň 4-5
Příprava:
Žloutky rozšlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli do bílé pěny. Přidejte rum, citronovou šťávu, nastrouhanou kůru a šlehejte pěnu dále. Zchlaďte a krátce před užitím znovu našlehejte.
Tuhý sníh z bílků ušlehejte až krátce před pečením. Přidejte krém ze žloutků, přes sítko prosijte solamyl a pěnovou hmotu opatrně zamíchejte.
Formu na nákypy vymažte tlustou vrstvou másla a vysypte hrubou moukou. Naplňte ji zhruba ze dvou třetin, dejte do horké trouby a pečte při střední teplotě a zavřené troubě. Podávejte okamžitě po upečení teplé, jinak suflé klesne.
INFORMACE:
Tento výtečný dezert se podává ihned po upečení, jinak klesne, jak již bylo napsáno. Připravuje se krátce před jídlem a peče se během podávání předchozího chodu.
Suflé vyžaduje trochu cviku, proto si pečení vyzkoušejte a teprve až si budete jisti dobrým výsledkem, připravte toto pohoštění i svým hostům.
Vhodná příloha:
Omáčky z čerstvých rozmačkaných letních bobulovin. Nebo omáčky ze švestek, broskví či meruněk, které krátce podušené rozvinou plně své aroma.
Dobrou chuť