Pikantní utopenci

Napsal krab.cz (») 20. 12. 2024, přečteno: 1282×
smile Pikantní utopenci smile

/obrazky/Lenka.bloger.cz/utopenci.jpg

Co budeme potřebovat?

  • 2 kg špekáčků
  • 1 kg malých cibulek
  • sklenice naložených okurek
  • kelímek plnotučné hořčice
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1/2 - 1 lžička ostré papriky nebo chilli
  • 1/2 lžičky soli
  • 4 kapie
  • sklenička kysaného zelí (3 dcl)

Nálev:
  • 1/2 l octa
  • 3 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • po 1/2 lžičce celého pepře a nového koření
  • nálev ze sklenice okurek
  • trochu chilli omáčky nebo pár kapek tabaska
  • 1 a 1/4 l vody na doplnění abychom získali 2 l nálevu

Jak na to?
Špekáčky oloupeme a prožízneme třemi mělkými zářezy. Okurky si nakrájíme na kolečka, cibuli oloupeme a nařežeme na kolečka.

Hořčici smícháme s pepřem, ostrou paprikou a solí. Zářezy směsí potřeme, naplníme okurkama a cibulí. Takto připravené špekáčky naskládáme do větší nádoby nebo sklenice. Prokládáme cibulí, paprikou a zelím, můžeme přidat i feferonky.

Pak si připravíme nálev. Smícháme uvedené suroviny a nálev krátce povaříme. Ještě teplým nálevem zalijeme připravenou naloženou sklenici tak, aby špekáčky byly potopené.

Sklenici dáme do vodní lázně a zahřejeme skoro k varu. Vyjmeme a uzavřeme víčkem nebo celofánem. Necháme 14 dní v chladu uležet.

A pak už zbývá jen popřát dobrou chuť. A nezapomeňte koupit dostatek smile smile smile .

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel nula a šest