Co budeme potřebovat?
Na bylinkový dip:
- 150 g zakysané smetany
- 1 lžíci lučiny
- 300 g bílého jogurtu
- svazek kopru
- svazek pažitky
- svazek petrželky
- bílý pepř
- 2 lžičky sladké papriky
Na kuřecí nudličky:
- 400 g kuřecích prsíček
- sůl, pepř
Na zeleninovou směs:
- svazek ředkviček
- svazek malých mrkviček
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 200 g koktejlových rajčátek
Jak na to?
Utřeme dohladka zakysanou smetanu s jogurtem a lučinou.
Bylinky omyjeme, osušíme. Kopr a petrželku najemno nasekáme, pažitku nakrájíme a vše přidáme do rozmíchané smetany. Ochutíme pepřem a paprikou.
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. V rozehřátém oleji dozlatova osmahneme. Osolíme a opepříme.
Omyjeme a očistíme ředkvičky. Omyté papriky nakrájíme na nudličky. Oloupanou mrkev rozkrojíme. Omyjeme rajčátka.
Bylinkovým dipem naplníme plochou misku a postavíme ji na velký tác. Úhledně obložíme připravenou zeleninou a kuřecími nudličkami.
Dobrou chuť.