Co budeme potřebovat?
- 300 g ve slupce vařených a oloupaných brambor
- 4 lžíce oleje
- po 1/2 lžičce sladké a pálivé papriky
- 1 cibuli
- 5 stroužků česneku
- 3 lžíce kečupu
- 1 větší sterilovanou okurku
- 1 žloutek
- sůl, pepř, drcený kmín
- krajíčky chleba
- olej
Jak na to?
Vařené a oloupané brambory prolisujeme nebo nastrouháme, přidáme olej, sladkou i pálivou papriku, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, kečup a nastrouhanou okurku. Lehce promícháme a nakonec přidáme žloutek, osolíme a okořeníme dle chuti. Důkladně vše promícháme.
Krajíčky chleba vložíme do rozpáleného oleje a po obou stranách opečeme. Můžeme topinky připravit i v topinkovači. Ještě teplé je potřeme česnekem.
Pak na horké krajíčky naneseme silnější vrstvu připravené pomazánky a posypeme prstýnky cibule. Povrch můžeme ozdobit rajčetem, proužkem papriky nebo snítkou petrželky. Podáváme horké k .
Pravému tatarskému bifteku se sice tato pomazánka docela nevyrovná, ale stojí to jen zlomek jeho ceny a rozhodně se po této lahůdce nemusíme obávat zdravotních problémů.