Co budeme potřebovat?
Polévka:
- 1,5 l vody
- 0,5 kg zadního hovězího masa
- 50 g anglické slaniny vcelku
- sůl, mletý pepř, wocesterská omáčka
- 1 cibule
- olej, čerstvá celerová nať
Celestýnské nudle:
- 0,2 l vody
- 1 vejce
- 70 g polohrubé mouky
- sůl, muškátový květ
Jak na to?
Hovězí maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme slaninou. Osolíme, opepříme a potřeme worcesterskou omáčkou. S trochou oleje opékáme na rozpálené pánvi ze všech stran, až se vytvoří kůrčička.
Mezitím přivedeme vodu v hrnci k varu. Do vařící vody vložíme opečené maso a pokud se tvoří pěna, sebereme ji. Přidáme cibuli a celerovou nať. Vaříme na malém plameni asi 1,5 hodiny.
Než se nám vývar uvaří, připravíme si celestýnské nudle. Do misky nalijeme vodu, přisypeme mouku, osolíme, přidáme muškátový květ a rozšleháme nebo rozmixujeme. Přidáme celé vejce a rozšleháme na tekuté těstíčko.
Pánev vymažeme olejem a rozpálíme. Z těsta na pánvi tvoříme palačinky, které opékáme po obou stranách. Po vychladnutí krájíme na širší nudličky.
Uvařený vývar scedíme, dochutíme solí a pepřem. Maso nakrájíme na kostky a vložíme do vývaru.
Podáváme s již připravenými celestýnskými nudlemi.
Dobrou chuť.